ads

Thursday 24 July 2014

RESEPI BISKUT FERRERO ROCHER




Bahan-bahan:


250gm butter
80gm gula icing
20gm qroquant/cornfleks hancur
360gm tpg gandum
100gm almond powder
40gm tpg jagung
1/2 sdt esen vanilla
almond nibs secukupnya (utk menyalut biskut)
3bj putih telur (utk melekatkan almond nibs dgn biskut)
coklat masakan secukupnya.(utk menyalut biskut)

Cara-cara:

1.Putar butter & gula sebati.masukkan qroquant.
2.Masukkan esen vanilla.
3.Masukkan tpg gandum,almond powder & tpg jagung. uli sebati.
4.Panaskan oven suhu 150c.
5.Bulatkan adunan mengikut saiz yg dikehendaki.letakkan dlm dulang pembakar yg sudah dilengser dgn marjerin.
6.Bakar suhu 150c selama 20-25 minit.
7.Golekkan biskut yg telah dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan di atas almond nibs.
8.Bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.
9.Cairkan coklat masakan & golekkan biskut dlm coklat & masukkan ke dlm paper cup.biarkan sejuk & siap utk dihidang.

Selamat mencuba !!

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...