ads
Wednesday, 23 July 2014
Resepi Biskut chocolate pretzel
Bahan-bahan:
-250 gm mentega
-120 gm gula aising
-2 biji telur
-50 gm susu uht
-10 gm gula castor yang telah digaulkan dengan vanila
-450 gm tepung gandum
-10 gm serbuk koko
-coklat masakan
Cara membuatnya:
1) pukul mentega, gula aising dan telur hingga kembang.
2) gaulkan susu uht, gula castor, tepung dan serbuk koko.
3) dengan menggunakan beg aising, bentukkan seperti dalam gambar di dalam loyang yang sudah di gris.
4) bakar dalam ketuhar dengan suhu 180 celcius selama 15-20 minit atau sehingga masak.
5) apabila sudah masak, sejukkan sebentar di dalam peti sejuk.
6) masakkan coklat masakan dengan kaedah double boiler dan kemudian celupkan pretzel dalam coklat yang telah dicairkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment