ads

Wednesday, 10 December 2014

RESEPI KEK BATIK KEKACANG



BAHAN BAHAN:

1 Bungkus biskut marie ~ ape ape jenama pun boleh ~ di patah 4
1/4 tin susu pekat
1 cawan gula perang
185 gm butter
1 1/4 cawan serbuk koko
1/2 cawan milo
1 1/2 cawan air panas
120 gm almond nibs ~ panggang dahulu

Cara-cara Penyediaan:

1, Bancuh serbuk koko, milo dan air panas hingga sebati

2. Masukkan kesemua bahan ke dalam periuk @ kuali kecuali kacang almond dan biskut

3. Masak hingga pekat dengan api sederhana ~ lebih kurang 10 minit gitu.

4. Setelah pekat masukkan kacang dan biskut .

5. Kacau sebati dan masukkan ke dalam loyang 8 inci yang telah di alas plastik. Tekan hingga mampat.Tabur kacang nibs secukupnye.

6. Masukkan kek batik ke dalam petisejuk beberapa jam.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...