ads
Wednesday, 10 December 2014
RESEPI KEK BATIK KEKACANG
BAHAN BAHAN:
1 Bungkus biskut marie ~ ape ape jenama pun boleh ~ di patah 4
1/4 tin susu pekat
1 cawan gula perang
185 gm butter
1 1/4 cawan serbuk koko
1/2 cawan milo
1 1/2 cawan air panas
120 gm almond nibs ~ panggang dahulu
Cara-cara Penyediaan:
1, Bancuh serbuk koko, milo dan air panas hingga sebati
2. Masukkan kesemua bahan ke dalam periuk @ kuali kecuali kacang almond dan biskut
3. Masak hingga pekat dengan api sederhana ~ lebih kurang 10 minit gitu.
4. Setelah pekat masukkan kacang dan biskut .
5. Kacau sebati dan masukkan ke dalam loyang 8 inci yang telah di alas plastik. Tekan hingga mampat.Tabur kacang nibs secukupnye.
6. Masukkan kek batik ke dalam petisejuk beberapa jam.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment