ads

Wednesday 8 October 2014

Resepi Soft Choc. Cocktail Pudding (Baked)




Bahan-bahan ( 27 biji )

185 g gula halus
185 g tepung gandum
37 g serbuk koko
1 1/2 sk baking powder
3/4 sk bicarbonate soda
225 g mentega - lembut
3 biji telur - grade A
3 sk esen vanilla
1 tin fruit cocktails - ditoskan sirapnya.



Cara-cara


1.Di dalam sebuah mangkuk,ayak tepung,koko,baking powder dan bicarbonate soda dan campurkan kesemua bahan2 yg lain.

2.Pukul adunan hingga sebati dengan hand whisk saja atau hand mixer.

3.Sediakan mangkuk2 aluminium dan sapu sedikit mentega.

4.Bubuhkan sedikit cocktails di dalam mangkuk2 alum. dan ratakan.

5.Bubuh adunan puding di dalam piping bag dan picit adunan ke dalam mangkuk2 alum. hingga menutupi cocktails tadi.

6.Bakar puding cocktails pada suhu 170C selama 20-25 min.

7.Sejukkan dan siap untuk disajikan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...